BROWSE OTHER PROJECTS>>

Claire's House

Claire’s House is a thoughtful, well-conceived response to the challenge of designing a first home with consideration for affordability and adaptability over time.

ACT Architecture Awards 2016: Commendation for Residential Architecture – Houses (New)

Here’s what the awards jury said:
Claire’s House is a thoughtful, well-conceived response to the challenge of designing a first home with consideration for affordability and adaptability over time.

Designed by a Gen Y architect for a Gen Y client, the architectural outcome reveals a close working relationship of shared understanding and intelligent focus. The design offers a carefully tuned architectural modesty that clearly reflects the client’s desire for a light filled, warm and engaging living environment with opportunity for both shared and separated spatial organisation.

Materiality is well-controlled and expressed with tangible detailing of a restrained palette, while effortlessly integrating the client’s handcrafted contribution and aesthetic.

Innovative approaches to the attributes of the open sloped corner block include ‘cupping’ of a sun drenched courtyard space, a low line roof form following the fall across the block to sit within rather than upon it, and an adaptable garage/outdoor living space with a light filtering screen mesh elevation to the street.

Highly considered environmental performance measures have been fully integrated and prioritised. Throughout the architectural articulation, there is a sense of inclusiveness and discovered delight.